Brabantse visagie school

Met een stralend gebit het podium op

Geplaatst op

Cosmetische behandelingen bij de tandarts worden steeds populairder. Mensen willen graag een stralende lach hebben en zijn bereid om daarvoor te investeren in tandheelkundige ingrepen. Cosmetische tandheelkunde omvat verschillende behandelingen, van het bleken van tanden tot het plaatsen van veneers en kronen. In deze blog gaan we dieper in op enkele van de meest voorkomende cosmetische tandheelkundige behandelingen. Een ding is zeker, samen met visagie is een stralende glimlach een uitstekende manier om: ‘er te staan’. 

Bleek je tanden!

Een van de meest populaire behandelingen is het bleken van tanden. Veel mensen hebben verkleurde tanden als gevolg van veroudering, roken of het drinken van koffie, thee en rode wijn. Het bleken van tanden kan deze verkleuringen verminderen en zorgen voor een wittere, stralende glimlach. Tandartsen gebruiken verschillende technieken om tanden te bleken, zoals het aanbrengen van een bleekmiddel op de tanden of het gebruik van een speciale lamp om het bleekproces te versnellen. 

Facings zijn populair

Een andere veel voorkomende behandeling is het plaatsen van facings. Dit zijn dunne schildjes van porselein of composiet die over de voorkant van de tanden worden geplaatst om oneffenheden, verkleuringen en scheve tanden te verbergen. Ze zijn een duurzame oplossing en kunnen jaren meegaan als ze goed worden verzorgd.

Een kroon erop zetten

Kronen worden vaak gebruikt om beschadigde of verzwakte tanden te herstellen. Een kroon is een op maat gemaakt kapje dat over de bestaande tand wordt geplaatst om deze te versterken en te beschermen tegen verdere schade. Kronen kunnen ook worden gebruikt om tanden te versterken die zijn behandeld met een wortelkanaalbehandeling.

Je tanden weer mooi recht 

Met de huidige technieken is het voor volwassen een stuk aantrekkelijker om een beugel te nemen. Dat zit zo, het is mogelijk om een onzichtbare beugel te nemen. Deze wordt dan achter de tanden geplaatst. Ook zijn er beugels die gedurende de nacht in doet. Het voordeel hiervan is natuurlijk dat je er niet overdag mee hoeft te lopen. 

Wil je meer informatie over behandelingen en welke het beste bij jou past? Neem dan gerust contact op met Tandarts Amsterdam

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees onze blogs, laat je vermaken en inspireren. Superleuk!

Contactgegevens

Via info @ brabantsevisagieschool.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden